MET Concertmeester

Lieke Arts

Lieke Arts studeerde zowel Werktuigbouwkunde aan de TU Delft als viool aan het Rotterdams conservatorium, waar ze bij Thijs Kramer studeerde. Lieke was, naast jarenlang concertmeester van het Delfts studentenorkest Krashna Musika, deelnemer aan de Ligeti-academie, een opleidingstraject voor moderne muziek, speelde verder in het theater met Brigitte Kaandorp, tourde door het land met ensemblebewerkingen van oude Commodore64 spelletjesmuziek, en rockte in het Magnum Opus Rockestra.

Lieke Arts - Concertmeester

Hiernaast remplaceert ze in verschillende beroepsensembles zoals het Promenadeorkest, l’Orchestra Particolare, het musicalensemble van Joop van der Ende, het Parnassus ensemble en diverse ad hoc ensembles. Ook stond zij onlangs nog in het Ziggo Dome met het begeleidingsorkest van Anouk.

In de zomer van 2013 sloot Lieke haar jarenlange concertmeesterschap bij Krashna Musika af met een solo-optreden (vioolconcert van Martinů). Kortom, Lieke heeft voldoende ervaring om het MET-Orkest zonder dirigent een geweldige performance neer te laten zetten!