Over ons

Wat doe je als je iets wilt dat er (nog) niet is? Juist: je zorgt dat het er komt. Daarom besloten Lieke Arts, Anna Giskes, Carolien Roodenburg en Mathilde Vlieg na het verlaten van hun studentenorkesten, in het najaar van 2013 een nieuw orkest op te richten. Dit orkest moest een goede vervanger worden voor het studentenorkest: op hoog niveau en met veel plezier muziek maken.

Het orkest bestaat uit ongeveer 30 strijkers en speelt zonder dirigent. Dit dwingt de muzikanten beter naar elkaar te luisteren en goed op elkaar te letten tijdens het spelen.

Helemaal zonder leiding zijn we niet; Lieke Arts (in 2010 afgestudeerd op het conservatorium van Rotterdam) zal in haar rol als concertmeester de functie van de dirigent overnemen. Ook worden er voor enkele repetities professionele muzikanten uitgenodigd.

Het woord MET wekt als eerste associatie misschien het beeld op van een bakje patat. Ons orkest heeft echter niets te maken met mayonaise; de naam is bedacht vanwege het feit wij zonder dirigent opereren. Wij spelen namelijk zonder dirigent, maar wel MET orkest!