MET Solist 2019

Marije Franken

Marije Franken (1992) startte haar dwarsfluit carrière op zevenjarige leeftijd in Castricum. In 2008 startte ze bij Harrie Starreveld aan het Conservatorium van Amsterdam. In juni 2014 behaalde ze daar haar Bachelor diploma met predikaat ‘zeer goed’ en vervolgde haar master bij Kersten McCall aan hetzelfde instituut.

De eerste orkestervaring deed Marije op in het Regionaal Jeugd Orkest, waarmee ze op 15-jarige leeftijd haar eerste soloconcert speelde. Hierna volgden vele andere orkesten, zoals het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Studenten Orkest, het Nederlands Studenten Kamerorkest, het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam, Orkest de KlankKast en Mokum Symphony.

Ook heeft zij solistische optredens met orkest gehad bij o.a. Zomercursus Woudschoten. In 2014 behaalde Marije een prijs in de finale van het Adams Internationaal Fluitconcours.

Marije heeft een voorliefde voor kamermuziek en speelt sinds 2011 in het Borealis Trio, waarmee zij prijzen behaalde op het Tristan Keuris Kamermuziek Concours en het Grachtenfestival.